Peace poster Commission

De Commissie Vredesposter organiseert de Peace Poster wedstrijd en verzorgt de selectie van de tekeningen die kunnen deelnemen op internationaal vlak.

De Lions Peace Poster contest spoort jaarlijks wereldwijd honderdduizenden kinderen aan om een tekening te maken waarin het begrip ‘vrede’ centraal staat.

De Peace Poster Contest is een wereldwijde tekenwedstrijd voor kinderen van 11 tot 13 jaar die elk jaar opnieuw wordt georganiseerd door Lions International.

Voornaamste doelstellingen van de ‘Vredesposterwedstijd’ zijn naast het bewustmaken van kinderen voor het begrip vrede, de bekendheid van de Lions bij de jeugd verhogen,

contacten leggen met jonge gezinnen en het clubleven binnen de eigen afdeling dynamiseren.

De tekening van de clubwinnaar gaat door naar de volgende ronde en kan doorstoten naar de nationale ronde en wie weet internationaal…

Een beetje dromen mag, vooral wanneer het over de vrede gaat. Want eerlijk, wie droomt er nu niet van een vredevolle wereld ?

De laureaten van de clubs ontvangen allemaal een mooie waardebon en de clubwinnaars mogen bovendien ook naar Bobbejaanland voor de prijsuitreiking.

 

Samenstelling Commissie

VOORZITTER: Mia Van Den Broeck – LC Leuven Fiere Margriet

Afgevaardigden van de districten :

DISTRICT 112A : Tine Joye – LC Oostende BO4
DISTRICT 112B : Daisy Van Schoenwinkel – LC Sint Truiden Sarchinium
DISTRICT 112C : Maryse Genet – LC Argenteuil Belle Alliance
DISTRICT 112D : Luciana Di Bartolomeo – LC Soignies Salmonsart

Nuttige documenten

PPC MD 112 – Laureaat 2020-2021

Lise Delmulle – Sint-Angela Instituut

LC Keerbergen Drie Dennen

 

Verslagen